عرض مشاركة واحدة
قديم 12-07-2018, 12:35 AM   #11
معلومات العضو
soso sanae
ღ دلوعه البيت ღ
http://betel3z.com/up/do.php?img=686http://betel3z.com/up/do.php?img=686http://betel3z.com/up/do.php?img=686http://betel3z.com/up/do.php?img=686
الصورة الرمزية soso sanae
 
رقم العضوية : 501
☂ تاريخ التسجيل : Mar 2017
عدد المواضيع : 21
عدد الردود : 397
مجموع المشاركات : 418
النقاط : 210
قوة التقييم : 27
soso sanae لديها هالة مذهلة حولها soso sanae لديها هالة مذهلة حولها soso sanae لديها هالة مذهلة حولها
افتراضي رد: اللازانيا بحشوه السبانخ من مطبخى

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ايلـــــول مشاهدة المشاركة
الســلام عليكمـ و رحمـه الله و بركاتـه





مساء الخير عليكم جميعا

النهارده معانا وصفه اللازانيا بحشوه السبانخ












المقادير للعجينة

3 بيضات

3 معالق زيت

ذره ملح

دقيق حسب ما يلم معاك

مقادير الحشوه

2 ربطه سبانخ مقطعه

و بصله

و ملح و فلفل اسود

المقادير للباشاميل

4 معالق دقيق

حوالى كيلو لين

2 معلقه سمن او زبده المتاح ليك

2 معلقه زيت

ملح و فلفل



الطريقــه

هضيف البيض و الزيت و ابدا اضيف الدقيق + الملح

و حسب ما يلم معاك و بتكون عجينه متماسكه

اسيبها ترتاح حوالى نص ساعه

بعد ما ارتاحت فردتها رقيق زى الرقاق على شويه دقيق

قطعتها مستطيلات

بس خلى بالك اوعى تحطيهم فوق بعض هتلزق

انا بحطها فى صينيه مستطيله و بين كل راق و راق

كيس عشان ميلزقش و بخلص الكميه كلها الاول

بسلقها فى صينيه

بغلى الماء و معاها معلقتين زيت

و لما تغلى الماء ابدا اضيف شرائح اللازنيا

بس مش كلها على حسب ما تاخد الصينيه2 او 3

و مش بتاخد وقت كتير فى الاول هتلاقيها فى القاع

و بعدين هترتفع كده بتكون اتسلقت خلاص

هتطلعيها فى ماء متلج

و تبدا تفرديها على حاجه عشان متلزقش

الحشوه

هشوح البصله يا دوب تدبل بس

و بعدين اضيف السبانخ المقطعه و الملح و الفلفل

تدبل و اطفى عليها

هنيجى للبشاميل

هضيف الزبده و الزيت و عليهم الدقيق

و تقلبتين بش مش بغلى الدقيق يغير لون

و بعدين هنزل باللبن مع التقليب

و الملح,الفلفل

و يكون البشاميل خفيف مش تقيل

اخف من بتاع المكرونه

هنيجى لمرحله تقفيل الصينيه

اضيف معلقتين بشاميل لقاع الصينيه

و ابدا ارص شرائح اللازنيا

و عليها حشوه السبانخ و جبنه رومى مبشوره (اختيارى)

و عليها معلقتين بشاميل

و اكرر العمليه لغايهما اخلص

و تكون اخر طبقه البشاميل و على الوجه جبنه موزاريلا

و ادخلها الفرن للتسويه

و مش بتاخد وقت يا دوب الوش يتحمر






و الصور هتوضح الخطوات







































































فى حفظ الله و رعايتـه


التوقيع : soso sanae



soso sanae غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس